Magnex – de kogelbaan met verrassingen

Een magnetische kogelbaan Magnex bouw je op met modules met allemaal specifieke functies: magnetische kanonnen, rolbanen, bochten,  rotondes, bruggen, kruispunten, fietsbellen, katapulten, loopings en nog veel meer…

Magnetische kanonnen zorgen voor een kettingreactie waarbij stalen kogels van module naar module rollen en voor spectaculaire effecten zorgen.

Voor een overzicht en beschrijving van de werking van alle beschikbare modules klik je hier.  Daarnaast zijn er nog verschillende nieuwe ideeën in het ontwikkelingsstadium. Door het modulaire concept is Magnex onbeperkt uitbreidbaar. De vele variatiemogelijkheden prikkelen de leerlingen om te experimenteren met telkens weer nieuwe baanontwerpen.

Opdrachtkaarten

De opdrachtkaarten zijn ontworpen door Jan van Nuland, specialist in onderzoekend en ontwerpend leren. Ze zorgen voor een overgang van informeel leren naar formeel leren zonder dat het plezier van het handelend bezig zijn verdwijnt. De hele cyclus van onderzoekend leren: introductie – verkennen – plannen – onderzoeken – concluderen – presenteren – verdiepen kun je gebruiken met de Magnex kogelbaan. In de kaarten wordt met name stil gestaan bij verkennen, onderzoeken en verdiepen (met daarbij concluderen).

De opdrachtkaarten zijn op die manier een onmisbare aanvulling voor het werken met Magnex in het onderwijs. Ze zijn maken deel uit van elke levering aan een onderwijsinstelling.

Opbouwen en afbreken

Het opbouwen van een parcours is letterlijk kinderspel. Dat doe je op een vlakke, stabiele tafel (liefst met rand om te voorkomen dat kogels kunnen ontsnappen). Het volstaat om de verschillende modules eenvoudig tegen elkaar te schuiven. Kleine, maar sterke magneetjes houden de modules verder op hun plaats. Dat is alles.

Het afbreken van een baan – om weer iets nieuws te proberen – gaat eveneens moeiteloos: de modules simpelweg van elkaar trekken.

Veiligheid en milieu

Bij het ontwerpen van Magnex modules staat veiligheid centraal. De neodymium magneten in de kanonnen zijn vast in de constructie verlijmd. De losse stalen kogels zijn ongevaarlijk, vergelijkbaar met glazen knikkers.

In enkele Magnex Pro modules zijn losse kogelmagneten toegepast, die noodzakelijk zijn voor de werking. Deze magneten zijn bijzonder krachtig. Omwille van de veiligheid adviseert DYNAMAG hier een leeftijd van minimaal 12 jaar te hanteren resp. toezicht door volwassenen.

De onderdelen van Magnex zijn vervaardigd uit hoogwaardig MDF met de laagste emissieklasse (E 1), het gebruik van plastic is tot een minimum beperkt.

Omdat DYNAMAG de onderdelen niet apart verpakt, maar het systeem als één geheel levert blijft de hoeveelheid verpakking tot een minimum beperkt.

Geïnteresseerd in dit verrassende leer- en speelmateriaal?

Neem nu contact op met Kurt Mauser voor een demonstratie op locatie.
Bel 06 226 55 888 of vul het contactformulier in.

Maak een afspraak voor een demonstratie van dit unieke lesmateriaal op je school