Modules

De magnetische kogelbaan Magnex bestaat uit een verzameling van modules met specifieke functies. Denk hierbij aan startmodules, rolbanen, bochten, magnetische kanonnen, bruggen, kruispunten, fietsbellen, katapulten en nog veel meer…

Voor een overzicht en beschrijving van de werking van alle beschikbare modules klik je hier. Op dit moment zijn er ruim 20 modules beschikbaar. Daarnaast zijn er nog verschillende nieuwe ideeën in het ontwikkelingsstadium.

Kogels en kanonnen

Stalen kogels, aangedreven door magnetische kanonnen, rollen over het parcours, van module naar module. Soms houdt zwaartekracht de kogels in beweging. Het zijn deze stalen kogels die op sommige modules spectaculaire effecten teweeg brengen.

Ondergrond

Als ondergrond voor een baan volstaat een vlakke, stabiele tafel.

Het is ook mogelijk om een fraai afgewerkte bouwplaat op maat te bestellen bij DYNAMAG. Deze is voorzien van een kindvriendelijke grenen, blank gelakte rand.

Flexibel en uitbreidbaar

Door het unieke, modulaire concept is Magnex bijzonder flexibel en onbeperkt uit te breiden. De variatiemogelijkheden zijn dan ook (bijna) oneindig. Dit prikkelt kinderen om te ontdekken en te experimenteren met telkens weer nieuwe baanontwerpen.

Opbouwen en afbreken

Het opbouwen van het slim bedachte parcours is letterlijk kinderspel. Omdat elk onderdeel van het systeem gebruiksklaar is, volstaat het om de verschillende modules eenvoudig tegen elkaar te schuiven. Kleine, maar sterke magneetjes houden de modules verder op hun plaats. Dat is alles.

Het afbreken van een baan – om weer iets nieuws te proberen – gaat eveneens supergemakkelijk door de modules eenvoudig van elkaar trekken.

Bouwtekeningen

Die zijn er niet.

  Pardon?

Die zijn er niet. Die zijn ook niet nodig. De modules zijn klaar voor gebruik. Het is gebleken, dat kinderen – na een korte uitleg over de werking  – uitstekend in staat zijn om daarmee de meest avontuurlijke banen te bedenken.

Opdrachten

De optimale inhoud en moeilijkheidsgraad van opdrachten voor baanontwerpen hangt van tal van factoren af, onder andere:

  • de leeftijd van de kinderen
  • hun aanleg en inzicht
  • het al dan niet werken in groepjes
  • het aantal en het soort beschikbare modules
  • het beschikbare werkoppervlak
  • de beschikbare tijd voor de uitvoering

Vanwege de grote variëteit van al deze factoren zijn op dit moment nog geen standaard opdrachten beschikbaar. Vanzelfsprekend helpt DYNAMAG graag bij het uitwerken hiervan.

Veiligheid en milieu

Bij het ontwerpen van Magnex modules staat veiligheid centraal. De neodymium magneten in de kanonnen zijn vast in de constructie verlijmd. De losse stalen kogels zijn ongevaarlijk, vergelijkbaar met knikkers.

In enkele Magnex Pro modules zijn losse kogelmagneten toegepast, die noodzakelijk zijn voor de werking. Deze magneten zijn bijzonder krachtig. Omwille van de veiligheid adviseert DYNAMAG hier een leeftijd van minimaal 12 jaar te hanteren resp. toezicht door volwassenen.

De onderdelen van Magnex zijn vervaardigd uit hoogwaardig MDF met de laagste emissieklasse (E 1).

In Magnex wordt geen gebruik gemaakt van plastic.

Duurzaam

Omdat DYNAMAG de onderdelen niet apart verpakt, maar het systeem als één geheel levert blijft de hoeveelheid verpakking tot een minimum beperkt.

Maatwerk

De samenstelling van een Magnex systeem komt in overleg tot stand. Zo houdt DYNAMAG rekening met het budget, de beschikbare ruimte en – uiteraard – specifieke wensen.

Geïnteresseerd in dit verrassende les- en speelmateriaal?

Neem nu contact op met Kurt Mauser voor een demonstratie op locatie.
Bel 06 226 55 888 of vul het contactformulier in.

Maak een afspraak voor een demonstratie van dit unieke lesmateriaal op je school