DYNAMAG – De makers van uniek lesmateriaal voor techniekonderwijs

Over Kurt Mauser

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in techniek en natuurkunde. De keuze voor een technische opleiding lag dus voor de hand. De opgedane kennis heb ik daarna gedurende mijn loopbaan kunnen verdiepen en verbreden.

Nu ik met pensioen ben wil ik mijn vakkennis en creativiteit inzetten om mijn liefde voor techniek over te brengen aan kinderen. Immers, techniek heeft de toekomst! Maar jammer genoeg groeit het tekort aan technisch opgeleide leerlingen zienderogen (Het is daarom niet voor niets dat vanaf 2020 Wetenschap en Techniek verplichte kost is op basisscholen). Ik zie het daarom als een grote uitdaging om kinderen te laten ontdekken hoe leuk techniek is.

Met dit doel voor ogen heb ik de magnetische kogelbaan Magnex ontwikkeld. Met dit les- en speelmateriaal wil ik kinderen op speelse wijze in aanraking brengen met techniek. Op de Maker Faires in Eindhoven in 2018 en 2019 heeft het publiek kennis gemaakt met Magnex. De overwegend positieve en enthousiaste reacties die ik daar kreeg, zijn mijn inspiratie en drijfveer om door te gaan met het verder ontwikkelen van Magnex. Ik luister graag (en goed!) naar de wensen van mijn klanten.

Het bedrijf DYNAMAG heb ik in 2017 opgericht.

Kurt Mauser

Over Jan van Nuland

In 2020 ben ik precies 50 jaar werkzaam in en voor het basisonderwijs.

Begonnen als onderwijzer, tot wat ik nu ben: ontwikkelaar van passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen met mijn bedrijfje Talent3XL. Het zelfstandig leren door álle kinderen heeft mij altijd gefascineerd. Lang ben ik op zoek geweest naar de vorm waarin dat mogelijk is. Sinds 2000 mag ik me specialist hoogbegaafdheid noemen en in die hoedanigheid maakte ik via de universitaire wetenschapsknooppunten kennis met het onderzoekend en ontwerpend leren. Dit is voor mij tot op heden dé manier waarop het zelfstandig leren het beste gestalte kan krijgen.

Toen de ontwerper Magnex, Kurt Mauser, mij vroeg om opdrachtkaarten te maken bij zijn magnetische kogelbaan, ben ik daar ook vanuit gegaan.

Ik hoop dat kinderen veel leerplezier zullen ervaren met de baan én met de opdrachtkaarten.

Vragen of meer informatie?

Neem dan meteen contact op met Kurt Mauser.
Bel 06 226 55 888 of vul het contactformulier in. Graag tot horens!

Maak een afspraak